Delta Lloyd heeft zijn solvabiliteit in de eerste negen maanden van dit jaar licht zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. Delta Lloyd komt op 2 december met een uitgebreidere update van zijn kapitaalpositie en de transitie naar de nieuwe regels voor de financiële buffers.
Dat meldde de verzekeraar dinsdag.
De solvabiliteit van verzekeraar Delta Lloyd kwam op basis van de zogeheten IGD-ratio, een maatstaf voor het financiële incasseringsvermogen van verzekeraars, eind september uit op 181 procent, tegen 183 procent aan jaar eerder.
Delta Lloyd komt op 2 december met een uitgebreidere update van zijn kapitaalpositie en de transitie naar de nieuwe regels voor de buffers van verzekeraars, het zogenoemde Solvency II-model. Zorgen over het kapitaal van Delta Lloyd kostten het bedrijf de afgelopen maanden een flink deel van zijn beurswaarde.
Bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa sprak in een toelichting van ,,aanhoudend sterke commerciële en operationele prestaties” in de eerste negen maanden van dit jaar. Daarin werd voor 342 miljoen euro aan nieuwe premie-inkomsten gerealiseerd, tegen 324 miljoen euro een jaar eerder.
Komt Delta Lloyd met aandelenemissie?
Delta Lloyd presenteerde half augustus tegenvallende cijfers over de eigen solvabiliteit, die volgens analisten sterker was gedaald dan verwacht. De verslechterde kapitaalpositie voedde de vrees dat het bedrijf de markt op moet om nieuwe aandelen uit te geven, ter versterking van de buffers. Mede daardoor verloor de verzekeraar in de dagen na de halfjaarcijfers zo'n 30 procent van zijn beurswaarde. Bij de uitgifte van nieuwe aandelen moet de winst over meer aandelen worden verdeeld en dat is in ongunstig voor de oude aandeelhouders.
Analist Albert Ploegh van ING houdt rekening met een aandelenemissie ter waarde van 600 tot 800 miljoen euro, zo gaf hij afgelopen maandag aan tegenover persbureau ANP. Beleggers kijken dinsdag volgens hem vooral uit naar hints ten aanzien van de timing en verdere plannen om het kapitaal op te krikken. Daarover moet dus op 2 december meer duidelijkheid komen.
bron;:ANP/Z24
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl